Lenen kost geld

Sinds 1998 voordelig en vertrouwd geld lenen bij ABCS

Geld lenen

Leenvormen

Kredietverzekeringen

Persoonlijke lening

Een Persoonlijke Lening is een geschikte leenvorm u als u een grote aankoop wilt doen. Bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe auto, een boot of een caravan. Bij een Persoonlijke Lening krijgt u het hele bedrag ineens op uw rekening gestort.

Hoe werkt het?

Wij bespreken met u hoeveel geld u nodig heeft. Hoeveel u gaat lenen hangt af van wat u wilt gaan aanschaffen of wilt gaan doen en hoeveel geld u daarvoor nodig heeft. Hoeveel dat is hangt af van uw wensen en wat mogelijk is. De lening welke wij voor u gaan samenstellen hangt af van uw persoonlijke situatie, inkomsten, lasten, krediet verleden, doel van de lening etc.

Kenmerken van de persoonlijke lening

Maandtermijn en rente

U betaalt het geleende bedrag terug via vaste maandelijkse termijnen. Deze termijnen zijn gebaseerd op de looptijd van de lening. Ook betaalt u een deel kredietvergoeding, oftewel rente over het geleende bedrag. Deze rente staat gedurende de gehele looptijd vast.

Aflossen

Wilt u uw Persoonlijke Lening eerder (geheel of gedeeltelijk) aflossen dan is dit uiteraard mogelijk. De berekening van het maandbedrag is gebaseerd op een vaste rente. Wanneer u eerder aflost berekent de bank vaak de rente wel door, de bank vraagt daar dan een extra vergoeding voor. Hoe dit berekend wordt, kunt u terugvinden in de algemene voorwaarden van de betreffende bank. Er zijn gelukkig tegenwoordig steeds meer banken die geen boete rente rekenen bij vervroegde inlossing (geheel of gedeeltelijk).