Lenen kost geld

Sinds 1998 voordelig en vertrouwd geld lenen bij ABCS

Geld lenen

Leenvormen

Kredietverzekeringen

Doorlopend Krediet

Wilt u graag extra financiële mogelijkheden hebben zonder een specifiek bestedingsdoel, dan is het doorlopend krediet een goede keuze. Een doorlopend krediet betekent namelijk dat u continue kunt beschikken over uw geld. Een doorlopend krediet wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld een auto, caravan of motor te kopen of om een verbouwing te betalen. U kunt namelijk altijd boetevrij geheel of gedeeltelijk inlossen.

Met een doorlopend krediet heeft u niet alleen nu, maar óók in de toekomst geld achter de hand voor verwachte én onverwachte grotere uitgaven. U beslist zelf wanneer en hoeveel u opneemt. Een doorlopend krediet is dus erg flexibeler! 

Hoe werkt een doorlopend krediet?

Eerst wordt uw maximale leencapaciteit bepaalt. Er wordt rekening gehouden met uw persoonlijke situatie, uw inkomen, lasten, krediet verleden en het bestedingsdoel van de lening. U bepaalt welk totaal kredietbedrag u wenst, de hoogte hiervan wat mogelijk is hangt af van van uw leencapaciteit. U hoeft uiteraard niet het geld tot het totale kredietbedrag op te nemen. Uiteraard betaalt u alleen rente over het opgenomen bedrag. Een doorlopend krediet kan ook heel erg goed gebruikt worden om uw huidige leningen samen te voegen en over te sluiten naar een nieuw doorlopend krediet. 

Kenmerken van het doorlopend krediet:

Maandtermijn en rente bij een doorlopend krediet

U betaalt een maandtermijn dat bestaat uit een aflossingsdeel en een rentedeel. 

Als het totale kredietbedrag is bepaald, wordt er afgesproken hoeveel er per maand betaald gaat worden aan rente en aflossing. Vaak is dit een percentage van het totale kredietbedrag (bijvoorbeeld 1% van € 22.500,- is € 225,- per maand). U kunt kiezen uit een maandbedrag van b.v. 1%, 1,5% of 2% van de afgesproken limiet aan rente en aflossing. De maandelijkse rente zit hier bij in). Als u voor een lagere maandaflossing kiest wordt ook de (theoretische) looptijd langer. 

U betaalt alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen. Het rentetarief is variabel. Als de rente wijzigt, dan wijzigt de looptijd van uw doorlopend krediet. Uw maandtermijn blijft dezelfde. 

Wilt u uw doorlopende krediet eerder aflossen, dan kan dat boete vrij!